vanaf
€ 112,50
Excl. BTW

Daarom Zegwaard

  • Actief in heel Utrecht
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark

Bel direct   phone icon 015 262 61 61mail icon Plan uw afspraak

Vetputten

Wat is een vetput of vetputafscheider?

Vetafscheiders zijn bedoeld om vettige afvalstoffen zoals overtollig dierlijk vet of olie te scheiden van de normale afvalproducten in het rioleringswater. Hierdoor wordt voorkomen dat deze stoffen zich kunnen afzetten in het rioleringsstelsel en er een verstopping in de riolering ontstaat. Voornamelijk in de horeca en andere facilitaire afdelingen zijn vetafscheiders van groot belang en zelfs verplicht. Ook dienen vetputten en vetafscheiders te worden gebruikt bij bedrijven waar plantaardige en/of dierlijke vetten vrijkomen in de afvalwaterstroom zoals slagerijen, visverwerkers en bakkerijen. Deze regelgeving bestaat puur om het openbare riool te beschermen tegen verstopping.

Hoe moet een vetput worden onderhouden en geleegd?

Het is belangrijk dat wanneer u een vetput bezit, deze regelmatig wordt geleegd. Een overvolle vetafscheider zorgt niet alleen voor verstoppingen in de afvoer maar veroorzaakt ook stankoverlast. Om soort gelijke problemen te voorkomen is het belangrijk dat u het legen van de vetput laat uitvoeren door een professioneel bedrijf zoals Rioolontstopping Utrecht. Zo bent u er altijd van gegarandeerd dat alles volgens de wettelijke regels verloopt en zowel u als uw klanten niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

Wat kunt u bij het onderhouden en legen van uw vetput van Rioolontstopping Utrecht verwachten?

Het professionele team van Rioolonstopping Utrecht heeft geavanceerd materiaal tot zijn beschikking om uw vetafscheider en het omringende leidingsstelsel vakkundig te reinigen. Wij hebben hiervoor diverse hogedrukwagens en vacuümzuigauto’s. Hiermee wordt een langere levensduur van uw afscheider gegarandeerd. Ook kunnen wij voor u berekenen hoe groot een nieuwe vetafscheider moet zijn om de juiste doorstroomsnelheid te garanderen. Natuurlijk houden wij ons hierbij aan de meest actuele NEN-normering. Wij bieden u het beste onderhoud tegen een scherp tarief.

Wilt u meer informatie over de vetputten? Hiervoor kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen of mailen.

Ontstoppingsdienst Utrecht is een initiatief van Zegwaard Rioolontstopping. Dé professionele rioolexpert met een landelijke dekking.

Gerelateerde diensten

vanaf
€ 112,50
Excl. BTW

Rioolproblemen in de regio Utrecht opgelost

Inclusief voorrijkosten en een halfuur arbeid.
Meer informatie