vanaf
€ 112,50
Excl. BTW

Daarom Zegwaard

  • Actief in heel Utrecht
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark

Bel direct   phone icon 015 262 61 61mail icon Plan uw afspraak

Olieafscheiders

Wat is een olieafscheider?

Wanneer er gewerkt wordt met olierijke producten, is het ongewenst wanneer de olieresten via het afvalwater in het openbare riool terechtkomen. Om dit te voorkomen worden olieafscheiders ingezet. Vooral bij bedrijven zoals garages, pompstations en wasstraten moeten olieafscheiders en slibvangputten gebruikt worden. De regelgeving omtrent het plaatsen en onderhouden van een olieafscheider of slibvangput staat vastgelegd in de NEN-EN 858-1 en -2 normering.

Hoe moet een olieafscheider worden geleegd of onderhouden?

Elk bedrijf dat een olieafscheider of slibvangput heeft, is wettelijk verplicht deze regelmatig te laten legen en onderhouden. Wat belangrijk is om te weten is dat er aan het onderhouden en legen van de olieafscheiders verschillende regels zijn verbonden. Zo mag de reiniging en het onderhouden enkel gedaan worden door gecertificeerde bedrijven zoals Rioolontstopping Utrecht. Wij beschikken over alle benodigde vergunningen en materialen om uw olieafscheider op een vakkundige manier te kunnen legen, plaatsen en reinigen. Daarbij zorgen wij ervoor dat de inhoud van de geleegde olieafscheider op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt. U kunt ervoor kiezen dit zowel regelmatig door middel van een onderhoudscontract als eenmalig door ons te laten uitvoeren. Bedrijven met een onderhoudscontract hebben echter wel voorrang wanneer er dringende problemen zijn aan de olieafscheider.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen door te bellen of mailen.

Ontstoppingsdienst Utrecht is een initiatief van Zegwaard Rioolontstopping. Dé professionele rioolexpert met een landelijke dekking.

Gerelateerde diensten

vanaf
€ 112,50
Excl. BTW

Rioolproblemen in de regio Utrecht opgelost

Inclusief voorrijkosten en een halfuur arbeid.
Meer informatie